Alexander Gustafsson stopper karrieren, efter submission-nederlag til Anthony Smith

Anthony Smith Alexander Gustafsson The Mauler Lionheart UFC MMA Light Heavyweight
Anthony “Lionheart” Smith hev en flot submission-sejr i land og sendte Alexander Gustafsson på pension

En af de mest populære kæmpere i UFC, den altid respektfulde svensker, Alexander “The Mauler” Gustafsson led i går karrierens sjette nederlag, foran et udsolgt Globen. Den 32-årige svensker blev submittet i fjerde omgang og lagde efterfølgende handskerne på hylden, for at fokusere på familielivet.

Main eventet ved UFC on ESPN+ 11 stod imellem to af de bedst rangerede light heavyweights. Hjemmebane-favoritten, Gustafsson, var inden opgøret rangeret som #2 og Anthony “Lionheart” Smith #4. Forud for kampen, havde den interessant en historie, da begge kæmpere senest havde tabt til light heavyweight-kongen, Jon Jones.

Selve kampen var også ganske underholdende, med en meget mere aggressiv Lionheart end vi så i titelkampen mod Jones, hvor han havde utrolig svært ved at få nogle angreb ind. Tidligt i første omgang sendte Smith et low kick afsted, som Gustafsson checkede og straks startede et mindre vandfald af blod på svenskerens skinneben. Det så dog ikke ud til at have den store indflydelse på The Mauler.

 

Anthony Smith Alexander Gustafsson The Mauler Lionheart UFC MMA Light Heavyweight
30-årige Smith brækkede venstre hånd i første omgang, men formåede at slå den stærke svensker

Alexander Gustafsson begyndte at finde hans rytme efter et par omgange og viste glimt af hans fremragende boksning. 30-årige Smith tog Gustafssons bedste slag og fortsatte ufortødent med at presse den lange svensker baglæns.

I fjerde omgange endte de to light heavyweights i en clinch og Gustafsson forsøgte sig med et halvhjertet judo-kast, der mundede ud i at Smith havnede i den bedste position og hurtigt satte sit ene hook ind og tog ryggen. Det var starten på slutningen.

Efter at have hængt højt på Gustafssons ryg i et minuts tid, fladede svenskeren sig ud på kanvassen og med lidt hård ‘ground and pound’ fik Smith blødet Gustafsson op, så han kunne synke et rear naked choke ind.

“The show is over, guys”

En glad Anthony “Lionheart” Smith fortalte i det obligatoriske fighter-interview, at han brækkede hånden allerede i første omgang. På den anden side, stod en frustreret og skuffet Alexander Gustafsson, der meddelte hans karrirerestop, i den selvsamme arena hvor han ved senese sejr friede til hans kone.

Se det triste øjeblik nedenfor: