#AndNew – Kamaru Usman moser Tyron Woodley og bliver første afrikanske UFC-champ

Tyron Woodley og Kamaru Usman ved de ceremonielle indvejninger.

Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman satte for alvor Afrika på MMA-kortet, da den nigeriansk fødte welterweight dominerede champen, Tyron “The Chosen One” Woodley i 25 minutter og stjal titlen, i UFC 235s co-main event.

Efter en fuldstændig komplet præstation af 31-årige Kamaru Usman, hvor han, som i efterhånden vanlig facon, leverede et ubarmhjertigt pres, gode nedtagninger og ekstrem høj aktivitet fik den tidligere college-bryder løftet armen i sejr, med dommerscorene 50-44, 50-44 og 50-45.

Anonym aften for champen

Det lignede fra start en champ, der var ved sit normale jeg, med hans rolige attitude og med kontraslag i højsædet, men realiteten viste sig at være en anden. Tyron Woodley kom aldrig igang med hans angreb og blev løbet over fra ende til anden, af udfordreren. Usman fandt hurtigt ud af at lukke distancen og få clinchet op med champen, der ikke så ud til at have et modsvar. Hundredevis af slag og knæ til kroppen ramte Woodley op ad buret og på gulvet igennem hele opgøret.

I fjerde omgang var The Nigerian Nightmare tæt på at afslutte 36-årige Woodley, da de to welterweights svingede i vildskab i et lille minuts tid, hvor det flere gange lignede at champen var rystet og tæt på at gå ned. The Chosen One viste dog hans champ-hjerte og forblev stående. Den vilde udveksling virkede til at tage den sidste gas ud af Woodleys tank.

 

31-årige Kamaru Usman er den nye UFC welterweight champ, efter sejren over Tyron Woodley ved UFC 235!

På trods af flere desperate forsøg fra Tyron Woodleys hjørnemænd, for at få champen til at angribe, kom der ikke meget output fra amerikaneren og det kom i sidste ende til at koste ham welterweight-bæltet.

Kamaru Usman er dermed stadig ubesejret i UFC og udbygger hans rekord til 15-1. I det efterfølgende interview med Joe Rogan, havde den nykronede champ hans datter med i octagonen, hvor han leverede en inspirerende tale til hende.

Se interviewet herunder: