Demian Maia og Gilbert Burns mødes ved UFC Brasilia

maia brown
Demian Maia har vundet halvdelen af sine 28 MMA-sejre via submission.

To af de mest dekorerede BJJ-eksperter i MMA krydser klinger den 14. marts, når Demian Maia (28-9) og Gilbert Burns (17-3) er co-main event ved UFC Fight Night 170 i Brasilia, Brasilien.

42-årige Demain Maia har kæmpet MMA siden 2001 og er anset som værende én af de bedste BJJ-kæmpere, der nogensinde har taget springet til MMA. Han er tidligere verdensmester i brasiliansk jiu-jitsu og har kæmpet om et UFC-bælte som både middleweight og welterweight. Her måtte han dog se sig slået efter fem runder mod henholdsvis Anderson Silva og Tyron Woodley.

maia
Demian Maia submittede Ben Askren i oktober.

Maia har med sine 22 sejre i UFC sat sine spor på rekordlisterne. Faktisk er det kun Donald ’Cowboy’ Cerrone’ (23), der har vundet flere kampe i oktagonen. ’Den brasilianske rygsæk’, Maia, kæmpede og vandt senest i den imødesete kamp mod Ben Askren, hvor Maia submittede wrestleren i tredje omgang.

Gilbert Burns er dog en vildmand, der på det seneste har været her, der og alle vegne. Siden sit hop fra lightweight til welterweight i 2019 har brasilianeren kaldt alt og alle ud – også med kort varsel. Senest vandt Burns med forholdsvis kort varsel ved UFC København mod Gunnar Nelson.

Gilbert Burns
Gilbert Burns er selv en dekoreret grappler, men ser nu sig selv som en well-rounded MMA-kæmper.

Burns har vundet sine seneste fire kampe og ser frem til at hoppe op ad listen i welterweight med en sejr over sin erfarne landsmand i Demian Maia.