Dustin Poirier ny interim lightweight-champ, efter at have domineret Max Holloway i UFC 236 main event

Dustin “The Diamond” Poirier i ekstase umiddelbart efter afslutningen på UFC 236s main event

Endnu et storslået stævne blev leveret natten til søndag, da UFC 236 løb af staben i Atlanta. Aftenens main event stod imellem Dustin “The Diamond” Poirier og featherweight-champ, Max “Blessed” Holloway, som mødtes i en rematch, syv år efter deres første opgør. Udfaldet blev det samme som sidst, da Dustin Poirier, endnu en gang, løb med en overbevisende sejr.

En del kæmpere har på det seneste haft god succes med at gå en vægtklasse op og ryste rangliste-posen i diverse divsioner. Det forsøgte 27-årige Max Holloway også at opnå, da han tog kampen imod Dustin Poirier, men desværre for Hawaiis stolthed, blev resultatet ikke som håbet. 30-årige Poirier rykkede i 2015 op fra featherweight-divsionen til lightweight og har siden haft kæmpe succes, med en imponerende 10-1 rekord.

Tiden som 155lbs-kæmper så i nattens main event ud til at gøre Poirier gavn, da han var den større og mere kraftfulde kæmper. The Diamonds fysik lignede mere en lightweights end featherweight-kongens, der også tydeligt tog mere skade af spark og slag end Poirier gjorde. Allerede tidligt i opgøret ramte Louisiana-kæmperen hårdt og så ud til at ryste Holloway, der havde svært ved at holde balancen. Holloways notorisk gode cardio holdt dog som sædvanlig og hjalp ham med at få samlet sanserne flere gange i løbet af de fem omgange.

 

The Diamonds boksning var fænomenal, da han natten til søndag slog Hawaiis Max Holloway og blev UFC interim lightweight-champ

Poirier afholdt Holloway fra at komme ind i hans vanlige rytme, hvor han leverer et voldsomt pres, ved at straffe ham med, blandt andet, det ene power-jab efter det andet. Den 27-årige featherweights øjne lukkede gradvist mere og mere og i fjerde omgang modtog han et knæ i clinchen, der åbnede et grimt cut ved hans venstre øjenbryn. Holloway blødte voldsomt fra det dybe cut, men fortsatte ufortrødent, trods at være fysisk overmatchet.

Dommerne havde også set en ensidig affære og scorede alle kampen 49-46, i Poiriers favør. The Diamond har nu vundet fem i træk, siden den omdiskuterede ‘No Contest’-kamp mod Eddie Alvarez, ved UFC 211. Derudover er han nu den forreste i køen til at tage imod den regerende lightweight-champ, Khabib Nurmagomedov, når hans suspendering løber ud til september.

Se Dustin Poirer og Max Holloways reaktioner i post-fight interviewet her: