Kom tættere på Pannie Kianzad – Cage Warriors champ, Invicta-udfordrer og på kortet til Danish MMA Night

Selvom hun ser benhård ud, så har hun en meget blød side. Specielt for sin hund, Biggie (Foto: Tim Kragh Petersen)

En grå og skyet søndag eftermiddag møder vi Pannie “Banzai” Kianzad, hendes samlever Ilaz og hendes uimodståelige hund, Biggie, i Arte Suaves krigs-kælder i Københavns nordvestkvarter.

I disse lokaler har nogle af landets bedste MMA-kæmpere deres daglige gang. Mads Burnell, Damir Hadzovic, Nick Barnø, Louis Glismann og Pannie Kianzad er bare nogle af de talentfulde kæmpere, som Arte Suaves mest fremtrædende træner, Nikolai Koubti har i staben.

Søndagen blev brugt på en let træning, hvor Danish MMA Nights bagmænd, Jan Jensen, Claus Bertino og Anders Kjølholm fik en smagsprøve på hvad MMA-verdenen har at byde på. Kianzad og Ilaz, som også fungerer som Pannies træningspartner, viste slag, nedtagnings og grappling-teknikker, som de prustende promotere udførte på hinanden, blandt andet i nogle fremragende scrambles.

Fighter siden de tidlige teenageår

26-årige Pannie Kianzad er født i Ahvaz, i det sydlige Iran, og har en MMA-rekord på 9-3. Hun kom til Sverige i 1993 med hendes forældre og tre søskende. De slog sig ned i Helsingborg, hvor Kianzad blev boende indtil i starten af 20’erne, hvor hun rykkede til Malmø.

Som 13-årige startede Pannie til boksning, men efter en håndfuld år i sporten følte hun ikke at hun udviklede sig nok. Efter hun færdiggjorde hendes gymnasieuddannelse blev hun introduceret for MMA, som hun hurtigt forelskede sig i. Submission wrestling, BJJ og thaiboksning blev alle udforsket og kort tid efter, i 2012, fik Kianzad hendes MMA-debut og første sejr ved et estisk stævne.

 

Pannie og Ilaz er både samlevere og træningspartnere (Foto: Tim Kragh Petersen)

Efter debuten, som fandt sted i featherweight-divisionen (145lbs), beslutter Kianzad sig for, i 2013, at skifte gym til danske Rumble Sports, da hun ikke fik den nødvendige, konsistente, træning som hun følte var nødvendig, hjemme i Sverige. I 2016 skiftede Pannie til Arte Suaves gym, som hun har repræsenteret tre gange indtil videre, med blandet succes. Senest vandt hun over Bianca Daimoni ved Invicta 29, hvor hun figurerede som co-main event.

Titeltalent og aspirationer

Selvom Invicta FC er ejet af UFC-organisationen, har Kianzad ikke nået det forjættede land endnu, men med erfaringer i buret med to UFC-veteraner i tidligere featherweight-titeludfordrer, Tonya Evinger og tidligere Strikeforce bantamweight-champ, Sarah Kaufmann, er Pannie Kianzad måske kun et par enkelte gode præstationer fra at komme ind i varmen.

I november 2014 vandt Kianzad det ledige Cage Warriors bantamweight-bælte, over finske Eeva Siiskonen. Efter at have vundet titlen underskrev Pannie med Invicta, hvor hun i første kamp besejrede nuværende UFC-kæmper, Jessica-Rose Clark.

 

Dødsensfarlige og hurtige hænder er Pannie Kianzad indehaver af (Foto: Tim Kragh Petersen)

Hun har ikke kæmpet ‘hjemme’ i Sverige, Danmark eller Europa, siden hun vandt Cage Warriors-titlen, i 2014, så når Brøndby Hallen bliver fyldt op til Danish MMA Night, d.9 juni, så bliver det en spændt Pannie “Banzai” Kianzad, der skal ind og kæmpe foran venner, familie og fans. Der er ingen officiel modstander for Kianzad, endnu, men følg med på www.MMAmedia.dk eller www.danish-mmanight.dk.

Du kan stadig købe billetter til Danish MMA Night her: https://www.ticketmaster.dk/artist/danish-mma-night-billetter/995156

Se og hør video-interviewet med Pannie herunder: