Spiltips til UFC 224

Rio de Janeiro er vært for UFC 224

Selvom UFC 224-kortet er blevet underpromoveret i forhold til mange af andre pay-per-view events, så er der nogle interessante kampe på plakaten.

Vi har set lidt nærmere på nogle af kampene i håb om at vi kan ramme mere end 1/3, som det gik sidste gang ved Fight Night Atlantic City. Det burde i realiteten nok have heddet 2/3, men Merab Dvalishvili blev frarøvet en hårdt kæmpet sejr af kamplederen imod debutanten Ricky Simon.

Der er desværre ingen Rafael dos Anjos vs. Colby Covington, da interim-titelkampen er blevet flyttet til UFC 226 i Chicago, d.9 juni. Det har dog ikke holdt os tilbage fra at finde nogle af de spil, som vi mener der er bedst værdi i.

Første tip:

På UFC Fight Pass prelims finder en kamp i welterweight-divisionen, som står imellem amerikanske Sean “Tarzan” Strickland (19-2) og 31- årige, braslianske, Elizeu “Capoeira” Zaleski Dos Santos (18-5), der tabte hans UFC-debut til danske Nicolas Dalby, tilbage i 2015.

Siden nederlaget til Dalby har Dos Santos ikke set sig tilbage og har vundet fire i træk. Omari Akhmedov blev TKO’et og Keita Nakamura, Lyman Good og Max Griffin er alle blevet besejret via decision.

 

Strickland i sejren over Court McGee

27-årige Strickland har i en ung alder allerede en ekstremt flot rekord. Californieren debuterede i 2014 og har kun tabt til to af divisionens top-udfordrere, i Kamaru Usman og Santiago Ponzinibbio, begge på decision. Udover de to tabte har Sean Strickland vundet hans seks resterende UFC-kampe. Senest blev tidligere TUF-deltager Court McGee slået via unanimous decision, i november.

Vi tror på amerikanske Sean Strickland kan gøre arbejdet færdigt, også selvom det er på udebane, med erfaringen imod bedre modstand end Dos Santos.

Sean Strickland-sejr til odds 2.20 på bet365.

Andet tip:

På toppen af UFC Fight Pass prelims er hovedaktørerne middleweights, TUF-vinder Cezar “Mutante” Ferreira (12-6) og nykommeren, Karl “Baby K” Roberson (6-0), som fandt sin vej til UFC igennem Dana Whites Tuesday Contenders Series, hvor han knockoutede Ryan Spann med nogle voldsomme albuer, imens han var presset op ad buret.

 

Kan den store middleweight strikke to sammen i streg?

33-årige “Mutante” har været i octagonen med nogle af UFCs mest dekorerede kæmpere, så den ubesejrede nykommer får, højst sandsynligt, hænderne fulde i Rio lørdag aften. Senest blev Nate Marquardt slået på decision tilbage i november. Jorge Masvidal, C.B. Dollaway, Sam Alvey og Anthony Smith har alle stået modsat Ferreira i buret.

Roberson vandt sin debut over Darren Stewart via submission, på det samme kort som Ferreira slog Marquardt, i november 2017. Den 27-årige middleweight er dog ubesejret og har igennem sin pro-karriere vist sig at være kapabel både stående og på gulvet. To sejre via KO/TKO og tre via submissions taler deres tydlige sprog.

Det er dog for tidligt for den unge Roberson og vi ser ham lide hans første nederlag i Rio på lørdag.

Cezar Ferreira-sejr til odds 2.25 på bet365.

Tredje tip:

Det er længe siden UFC har været så meget oppe at køre over en kvindelig gulvspecialist. Sidst promoveringspengene fløj så hurtigt ud af muldvarpeskindet var dengang Ronda Rousey virkede uovervindelig.

Nu har organisationen fået endnu en submission-maskine, denne gang i strawweight-divisionen, og selvom det så en smule tvivlsomt ud i marts-debuten imod Ashley Yoder, så tror vi på brasiliansk-amerikanske Mackenzie Dern (6-0) denne gang.

 

Mackenzie Dern har lovet hendes far en submission – holder hun hvad hun lover?

Stående lignede 25-årige Dern en fisk ude af vand i kampen mod Yoder, men fik stadig hevet en split decision hjem. Denne gang kæmper hun i hendes faders hjemland, så der er lidt mere på spil denne gang.

Derns far er den verdenskendte jiu-jitsu-kæmper og instruktør, Megaton Dias og Mackenzie har flere gange i interviews op til denne kamp talt om, hvor vigtigt det er for hende at gøre farmand og hjemlandet stolt med en submission-sejr til de grappling-glade fans.

26-årige Amanda Bobby “ABC” Cooper (3-3) har uden tvivl mødt bedre modstand end Dern. Danske Anna Elmose, Cynthia Calvillo, ubesejrede Aspen Ladd og senest Angela Magana, der blev TKO’et efter at være blive domineret i to omgange. Alle tre nederlag på Coopers rekordliste er kommet via submission, til piger som på ingen måde har det jiu-jitsu-niveau som Mackenzie Dern ligger inde med.

Vi tror den meget hypede Dern, igen, lever op til forventningerne, denne gang med en trademark-submission.

Mackenzie Dern på submission til odds 2.25 på unibet/888.

Du kan se alle prelims på UFC Fight Pass fra kl.00.15 og main card på Viaplay Fighting fra kl.04.00!