Spiltips til UFC 234

Bobby Knuckles, The Reaper eller bare ‘Champ’ – Kært barn har mange navne. Robert Whittaker forsvarer for første gang hans middleweight-titel i nat

Vi er down under denne weekend og alle kæmpere klarede indvejningen uden problemer. Det betyder, at vi har et fremragende event foran os i nat, når den første australske UFC-champ, Robert Whittaker forsvarer sit bælte for første gang.

Kelvin Gastelum er udfordreren til “The Reaper”s middleweight-bælte. Nærstuderer man de to hovedattraktioners face-off billede, vil det skarpe sind have spottet en form for sygdom vokse ud af nakken og hagen på amerikaneren. Dommen fra internet-doktorerne falder på en omgang stafylokokker. Udfordreren har dog ikke set ud til at være mærket af det.

Sidste weekend var godkendt med hensyn til vores spiltips, hvor vi ramte 2/3. Charles Oliveira afsluttede svenske David Teymur, i en vanvittigt underholdende kamp og LHW-kometen, Johnny Walker gjorde også kort proces af Justin Ledet. Vi har kigget lidt på nogle af de væddemål, som vi mener der kunne være en god værdi i og denne gang satser vi på at gå 3/3.

Første tip:

 

På de tidlige prelims, som starter kl.01.00, gør en af Australiens egne debut. 34-årige Callan “The Rockstar” Potter (17-7) møder den unge amerikaner, Jalin “The Tarantula” Turner (7-4).

Der kommer et lille smil frem på min læbe, når jeg kigger Potters rekord igennem. Australieren fik muligheden for at kæmpe i UFC, efter han fik sin første decision-sejr i karrieren. Alle Callan Potters 23 kampe, indtil da, var endt via afslutning. Når The Rockstar kæmper er der, næsten, med garanti en der ender som taber, inden der er gået femten minutter.

23-årige Turner fik en UFC-kontrakt efter en fin perfomance i DWTNCS, hvor Max Mustaki blev stoppet efter første omgang. I The Tarantulas debut tog den unge lightweight på kort varsel en kamp i welterweight-divisionen og blev der knockoutet af topudfordreren, Vicente Luque. Jalin Turner er i tre af hans fire nederlag blevet knockoutet og det er her vi ser en god værdi.

Turner har en god rækkevidde og et ganske udemærket jab, men har en tendens til at brawle i stedet for at udnytte hans forcer. Det er en dårlig idé imod Potter og de andre konkurrenter i lightweight-divisionen. Med et voldsomt KO-nederlag i bagagen og imod en farlig afslutter, tror vi på den australske rutine og dræberinstikt holder.

Callan Potter via TKO/KO eller DQ til odds 10.00 hos 888/unibet

Andet tip:

 

Vi kravler op på main card, som starter kl.04.00. Den første kamp på UFC 234s main card står imellem den unge australier, Jim Crute (9-0) og smilende Sam Alvey (33-11-1NC).

De to herrer har hygget sig gevaldigt i hinandens selskab i løbet af ugen, men fortvivl ej. De kommer til at give på munden, når først octagonen bliver lukket bag dem. 32-årige Alvey har gjort det til hans kald, at takke ja hver gang UFC tilbyder ham en kamp. Han er ved at udvikle sig til en tungere version af gode, gamle Cowboy Cerrone – og vi kan lide det.

Smile’n kommer fra et nederlag til Antonio Rogerio Nogueira, som knockoutede amerikaneren tidligt i anden omgang. Det var Alveys første KO/TKO-nederlag siden 2015, hvor Derek Brunson afsluttede den glade kæmper. Alvey har efterhånden været en del af mange barbariske kampe i octagonen og må, utvivlsomt, have taget en del skade.

“The Brute” Crute er 22 år og ubesejret. Han fik også en UFC-kontrakt efter en flot præstation på Dana Whites Contender Series. I starten af december, sidste år, gjorde Crute hans debut mod skotske Paul Craig. Den store australier afsluttede Craig via en kimura i tredje omgang. Crute er ganske well-rounded, med tre knockouts, tre submissions og tre decisions. Han har dog også en tendens til at brawle voldsomt, i stedet for at have en mere kalkuleret tilgang til tingene.

Det kunne vi også godt forestille os sker i nat! Enten bærer Crutes angreb frugt af aggressiviteten eller også fanger Sam Alvey, kommende ind. Vi har på fornemmelsen, at en eller anden ender bevidstløs.

Vindende omgang 1-2 til odds 2.30 hos 888/unibet

Tredje tip:

 

Kampen efter Alvey og Crute står i kvindernes flyweight-division, når #14 Montana De La Rosa (9-4) møder lokale Nadia “187” Kassem (5-0). Begge er partnere med UFC-kæmpere og begge er 23 år gamle.

De La Rosa gjorde sig bemærket i sæson 26 af TUF, hvilket mundede ud i en kontrakt med UFC og den unge amerikaner har ikke set sig tilbage siden. To submission-sejre over henholdsvis Christina Marks og Rachael Ostovich. De La Rosa har dog allerede vist sin modenhed og hendes fine submission-færdigheder i octagonen. Syv af amerikanerens sejre er kommet via submission. Hun har tabt til topudfordrere som Cynthia Calvillo og BJJ-dronningen, Mackenzie Dern tidligere i karrieren.

Nadia Kassem har en enkelt kamp i UFC, tilbage i 2017, hvor hun slog Alex Chambers via decision, i en noget bleg kamp. Den 23-årige australier så noget grøn ud i hendes debut, men har haft rigeligt med tid til at forbedre sig. 187 træner ud af Australian Top Team, der, desværre, ikke har haft den store succes med deres kæmpere i UFC. Brødrene Ashkan og Suman Mokhtarian har begge tabt deres kampe på voldsom facon.

Vi tror heller ikke det bliver i dag, at Australian Top Team får en sejr. Submissionen er oplagt, men vi tager den sikkert her.

Montana De La Rosa via finish (TKO/KO, submission eller DQ) til odds 2.35 hos 888/unibet

UFC 234 starter kl.00.30, dansk tid, på UFC Fight Pass og kl.04.00 på Viaplay Fighting. God fornøjelse, venner!