Spiltips til UFC 237

Jessica Andrade med en rose til Rose

 

Det er lørdag aften og denne weekend er vi i Brasiliens famøse strand-paradis, Rio de Janeiro, hvor UFC 237 er i vente. Amerikanske “Thug” Rose Namajunas forsvarer hendes strawweight-titel for anden gang, i udfordreren, Jessica Andrades, hjemby. Med en god blanding af nykommer, veletablerede navne og tudsegamle legender, har vi kigget lidt på et par af de opgør, hvor vi mener der kunne være en ekstra skilling i sigte.

Første tip:

 

 

Det er så trist, at se en af de pionerer, der fik din kærlighed til sporten til at blomstre være i forfald. BJ “The Prodigy” Penn (16-13-2) er blevet 40 år gammel og har ikke vundet en kamp siden 2010. Seks nederlag i træk og utallige anklager om vold i hjemmet har været virkeligheden for den tidligere lightweight-champ. Senest tabte Penn via knee bar til BJJ-esset, Ryan Hall efter små tre minutter af første omgang, ved UFC 232.

The Prodigy skal op mod endnu en aldrende herre, i den altid højintense Clay “The Carpenter” Guida (34-18). Den langhårede 37-årige lightweight kommer fra et submission-nederlag til Charles Oliveira, men havde før det vundet to i træk, blandt andet med en flot TKO-sejr over Joe Lauzon. Guida er storfavorit hos bookmakerne og lige så i vores øjne.

Vi håber og tror på, at det bliver en kort aften for BJ Penn, så han, forhåbentligt, endegyldigt indser at det er på tide at kalde det en karriere.

Under 1.5 omgange til odds 2.10 hos bet365

Andet tip:

 

 

På toppen af prelim-kampene finder vi endnu et opgør med en legende af den helt gamle skole. Antonio Minotauro Nogueira (23-8) skal op mod den lovende, unge light heavyweight, Ryan “Superman” Spann.

27-årige Spann rider på en bølge af fem sejre i træk og vandt en unanimous decision-sejr over Luis Henrique i hans UFC-debut, i september, sidste år. Superman fik en UFC-kontrakt ovenpå en imponerende submission-sejr, da han kæmpede på Dana Whites Contender Series. Ved den lejlighed tog det den unge amerikaner 26 sekunder at fange modstanderen, Emiliano Sordi, i et guillotine choke. Udover at have et godt submission-game, har den store Fortis MMA-kæmper også et par knockouts på CV’et, mest nævneværdigt over UFC-veteranen Alex Nicholson.

Little Nog er blevet 42-år gammel og vandt ganske vist hans seneste tur i buret, da han knockoutede Sam Alvey i starten af anden omgang, ved UFC Fight Night 137. I den kamp var den yngste af Nogueira-tvillingerne blevet udbokset af amerikanske Alvey, der ellers er kendt som en afventende kontra-bokser. Før det opgør, i 2018, havde Minotauro haft to år på sidelinien, efter et TKO-nederlag til Ryan Bader.

Den gamle brasilianer har set langsom ud i hans seneste optrædender, hvilket vi tror kommer til at bide ham bagi i aften. Den unge, sultne og atletiske Spann kan tage et stort spring fremad ved at slå et så stort navn, som Nogueira har og er. Vi tror Superman bliver for stor en mundfuld for den hårdføre brasilianer.

Ryan Spann på knockout, teknisk knockout, submission eller diskvalificering til odds 2.15 hos bet365

Tredje tip:

 

 

Efter aflysningen af Diego Ferreira mod Francisco Trinaldo, blev det rangerede kvindelige bantamweight-opgør imellem mexicanske Irene “Robles” Aldana (9-4) og den lokale Bethe “Pitbull” Correia (10-3-1) rykket op på hovedkortet.

31-årige Aldana gjorde hendes UFC-debut tilbage i 2016, hvor hun tabte de to første opgør. Efterfølgende har den lange mexicaner vundet hendes seneste to kampe, begge via decision. Sidst blev Lucie Pudilova med nød og næppe besejret, da Robles løb med sejren, ved UFC 228. Aldana foretrækker at holde kampene stående og går sjældent efter nedtagninger, hvor hun snitter omkring et nedtagningsforsøg pr. 15 minut.

Bethe Correia er efterhånden blevet 35 år gammel og har ikke været i konkurrence siden 2017, hvor hun blev knockoutet af et Holly Holm head kick. Pitbull har dog i modstæning til Irene Aldana kæmpet imod de bedste kæmpere i divisionen. Ronda Rousey, Jessica Eye, Raquel Pennington og senest Holly Holm er noget af den verdensklasse modstand, som hun har været i buret med. Correia går lige så kun efter omtrent en nedtagning i løbet af hendes opgør.

Både Correia og Aldana er super aggressive stående, med knockout-power-fordelen til brasilianeren, hvor mexicaneren har en større succes med hendes præcision og aktivitet. Aldana er favorit hos bookmakerne, men men to år til at restituere og med den rutine, som Correia har, kan vi lide underdog-bettet her.

Bethe Correia-sejr til odds 4.00 hos bet365

Elsker du, ligesom os, et godt spiltip, men hader at gå glip af dem? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenunder, så får du vores spiltips direkte i din indbakke.

 

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en nyhed! Meld dig til nyhedsbrevet!