Spiltips til UFC on ESPN+ 2

De to aktører i main event, Raphael Assunção og Marlon Moraes mødes i en rematch lørdag.

Februar er pakket med lækre UFC-events! Australien, England og USA er månedes resterende destinationer, men for nu er vi i Fortaleza, Brasilien, hvor endnu et spændende kort venter os.

I main eventet finder vi et rent brasiliansk bantamweight-opgør imellem #3 Raphael Assunção og #4 Marlon Moraes. En kamp, der med stor sandsynlighed afgør hvem T.J Dillashaw skal forsvare hans bantamweight-titel imod. I featherweight divisionen finder vi endnu et matchup, der kan have fremtidige titelimplikationer. Den måske bedste featherweight nogensinde, #2 José Aldo tager imod den unge udfordrer, #5 Renato Moicano.

Der er masser af brasilansk talent på tapetet lørdag aften/nat og vi har fidus til et par af de mere rutinerede lokale kæmpere.

Første tip:

 

 

En af de første kampe på UFC on ESPN+ 2s prelims er heavyweightkampen imellem Junior “Baby” Albini (14-4) og UFC-debutanten, Jarizinho “Bigi Boi” Rozenstruik (6-0).

Nykommeren, der afstammer fra Surinam, er et noget ubeskrevet blad. Han har kæmpet størstedelen af hans pro-kampe i Rusland, hvor han blandt andet har en kamp under Rizin. Rozenstruiks modstandere har, ud fra deres rekordlister, ikke været noget at råbe hurra for. Flere af dem har haft en negativ rekord.

Brasilianske Albini har haft tre kampe i UFC, hvor han er gået 1-2. Man må dog ikke glemme, at i hans anden kamp blev han kastet for løverne, da han mødte den tidligere HW-champ, Andrei Arlovski. En kamp, hvor Junior Albini tabte på decision. Sidst vi så Baby i buret, var i maj sidste år, hvor han blev submittet af submission-mesteren Aleksei Oleinik.

Selvom Junior Albini er en stor gut, har han rigtig fin boksning og er forholdsvis aktiv. Decisions er en sjældenhed, når brasilianeren kæmper, da han kun er gået distancen tre gange i karrieren. Vi tror på erfaringen, de gode hænder og den respektable cardio fra Albini holder her. Et enkelt slag kan, selvfølgelig altid, ændre kampens retning i den her division, men vi må gå ud fra det her er for stort et skridt for debutanten.

Nobody puts Baby in the corner!

Junior Albini sejr til odds 1.83 hos 888/unibet

Andet tip:

 

 

Nu har vi bevæget os op på hovedkortet og til manden med det fuldstændig perfekte navn, Johnny Walker. Lad ikke billedet snyde dig. Den brasilianske light heavyweight er 1-0 i UFC-regi, men har en rekordliste på 15-3.

Walker gjorde i hans debut kort proces af den altid farlige Khalil Rountree Jr., som blev knockoutet efter to minutter af første omgang, takket være nogle modbydelige albuer fra den 26-årige brasilianer. Hans modstander denne gang, Justin “El Blanco” Ledet er også en farlig herre. Den 30-årige amerikaner har kæmpet helt oppe som heavyweight og har indtil videre en UFC-rekord på 3-1. Chase Sherman, Mark Godbeer og Azunna Anyawu er blevet besejret.

Justin Ledet har i vores øjne ikke de samme værktøjer i denne kamp, som Walker har. Brasilianerens aktivitet, striking og knockout-power har været nogle af hans stærkeste aktiver i karrieren, hvor fjorten af femten sejre er kommet via stoppage. Ledet har også en stor procentdel afslutninger, med syv ud af ni sejre være kommet således.

På trods af amerikaneren ikke hidtil er blevet afsluttet i karrieren, så har vi på fornemmelsen, at en tændt og aggressiv Johnny Walker foran et højlydt hjemmepublikum vil sætte en stopper for den statistik.

Johnny Walker via finish (TKO/KO, submission eller DQ) til odds 2.35 hos 888/unibet

Tredje tip:

 

 

Den her kamp er fed! Lightweight-kampen imellem Charles “Do Bronx” Oliveira og vores svenske bror, David Teymur.

Det er svært, ikke at elske David Teymur, der er super underholdende både inde og udenfor octagonen. Lørdag aften kommer han på en stor, stor opgave, når han møder manden med flest submissions i UFCs historie. 29-årige Charles Oliveira har, uden tvivl, den mest effektive jiu-jitsu vi har set i MMA.

Ud af de 24 sejre, som brasilianeren har på CV’et er sytten af dem kommet via submission. Hans sidste tre kampe, mod Clay Guida, Christos Giagos og Jim Miller er alle blevet afsluttet indenfor de to første omgange. Specielt i den seneste kamp mod Jim Miller, så Do Bronx helt formidabel ud og tog nærmest ikke imod et eneste slag.

David Teymur har helt klart en fordel, hvis det bliver holdt stående, med hans fantastiske muay thai baggrund, men det er svært at forestille sig, at kampen udspiller sig sådan. Svenskeren er aldrig blevet submittet i hans karriere, men det er en statistik, der ikke betyder noget ligeså snart Oliveira får fingrene i en. Teymur har, indtil videre, heller ikke mødt modstandere, der har den samme gameplan som Oliveira. Lando Vannata, Drakkar Klose, Martin Svensson og Jason Novelli har alle spillet med på Teymurs stående udgangspunkt.

Det gør lidt ondt, men vi tror Do Bronx får det til at se let ud. Hans BJJ er legit as f#ck! Vi spiller den dog lidt sikkert.

Charles Oliveira via finish (TKO/KO, submission eller DQ) til odds 2.30 hos 888/unibet

Du kan se UFC on ESPN+ 2 lørdag fra kl.23.00 på UFC Fight Pass og fra kl.02.00 på Viaplay Fighting. God fornøjelse.