Spiltips til UFC on ESPN+ 9

Spiltips UFC on ESPN+ 9 Ottawa Donald Cerrone Cowboy Al Iaquinta

I aften er Canadas hovedstad, Ottawa, vært for verdens største MMA-organisation, når UFC on ESPN+ 9 udspiller sig. Main eventet står imellem to af de bedste 155lbs-kæmpere på kloden, når “Raging” Al Iaquinta står overfor den mest dekorerede UFC-kæmper hidtil, Donald “Cowboy” Cerrone.

Fra kl.23.00 kan du se med på UFC Fight Pass-platformen og efterfølgende bliver hovedkortet transmitteret på Viaplay fra kl.02.00. Vi har taget et nærmere kig på tre af aftenens opgør, hvor vi ser mulighed for at hive en ekstra skilling hjem. En enkelt prelim-kamp og to højt profilerede kampe fra det spændende hovedkort.

Første tip:

 

 

Da vi er i Canada i denne weekend, er der selvfølgelig en masse lokale kæmpere på kortet og en af dem finder vi heavyweight-divisionen. Den første kæmper i UFC med indiske rødder, Arjan Singh Bullar (8-1) har en stærk baggrund i brydning, hvor han vandt guld ved 2010-udgaven af Commonwealth Games.

Bullar er 2-1 i UFC, med to decision-sejre og et submission-nederlag. Den stærke brydning har ikke umiddelbart været så stærkt et våben for Bullar, der har svært ved at holde modstanderne nede, efter en nedtagning. Han har sikrest sig mindst en nedtagning mod alle tre modstandere, men snitter under et grappling-fremskridt, hver gang det ender på kanvassen.

Juan “The Kraken” Adams har også en respektabel bryder-baggrund, med 5 års brydning i highschool og college, men bruger sjældent det værktøj offensivt. Adams er ubesejret som professionel med en 5-0 rekordliste, alle på afslutninger af modstanderen. Tæller man hans amatørkampe med er han 9-0 med en 100% afslutningsrate. Adams vandt senest over hårdføre Chris De La Rocha via TKO i tredje omgang.

Adams har knockout-power og defensiv brydning, som er god nok til at kunne holde kampen stående. Bullar er betydeligt mindre end den store amerikaner, der vejede ind til heavyweight-grænsen (266lbs ~ 120kg), hvor canadieren vejede ind ca. 10kg lettere.

Juan Adams via finish (KO/TKO, submission eller DQ) til odds 2.50 hos bet365

Andet tip:

 

 

På hovedkortet venter et super fedt opgør i featherweight-divisionen! Den altid underholdende og altid farlige, Cub Swanson tager imod “Hurricane” Shane Burgos, der har fået en 4-1 start på hans UFC-ophold.

35-årige Swanson er inde i karrierens dårligste stime, med tre nederlag i træk. Brian Ortega, Renato Moicano og Frankie Edgar er dog ikke folk som man skal skamme sig over at tabe til. Før de dårlige resultater var californieren tæt på et titelskud, efter at have strikket fire sejre i streg sammen. Han har været i buret med de bedste af de bedste og har oftest kommet sejrrig ud, men han har dog altid haft én udstående svaghed; submissions.

Det 28-årige Tiger Schulmann-produkt, Shane Burgos, er et af de mere spændende navne i featherweight-divisionen. Han har kun tabt til Calvin Kattar, der afsluttede ham, efter en fremragende bokse-fremvisning. Sidst vi så Burgos i aktion, var han oppe mod Kurt Holobaugh, hvor han havde store problemer fra opgørets start, da han blev ramt hårdt og sat på bagdelen. Han formåede dog i den efterfølende scramble at fange Holobaugh i en flot armbar.

Burgos er uden tvivl et af de navne, som vi vil se fast i toppen af featherweight-divsionen fremover, dog tror vi at Swansons rutine og færdigheder er lidt mere polerede på dette stadie. Hurricane Shane har bestemt et farligt submission-game, men som den top 10-kæmper Cub er, vil han formentlig forsøge at undgå den del.

Cub Swanson-sejr til odds 2.40 hos bet365

Tredje tip:

 

 

The main event of the evening! Halv vildmand, halv ejendomsmægler, Al Iaquinta møder fuldblods-vildmanden, Donald “Cowboy” Cerrone. To fremragende kæmpere, der altid kommer for at give den hele armen.

Vi kender begge kæmpere rigtig godt, så der er ikke meget at fortælle. Cowboy har vundet to kampe i træk og er tilbage som lightweight, senest med en TKO-sejr over Alexander Hernandez. 36-årige Cerrone er ubesejret i Canada og ubesejret siden han blev far.

Tager man Iaquintas titelkamp, som han tog på 24 timers varsel og gik alle fem omgange i, ud af ligningen har Iaquinta ikke tabt siden 2014. Han har dog heller ikke været specielt aktiv, med kun syv kampe de sidste fem år.

Iaquinta får dog nu, tilsyneladende, den pose penge og respekt, som han føler han fortjener og i flere år holdt ham semi-inaktiv. Tredje main event-spot i træk i aften mod en legende af sporten og med en sejr, kan han være et skridt tættere på en rematch mod Khabib Nurmagomedov.

Cowboys cut til 155lbs så denne gang mere end almindeligt sunhedsskadeligt ud og med hans velkendte problemer med at modtage body shots som lightweight, så må vi gå med Raging Al. Iaquinta har stærk brydning og jiu-jitsu til, mindst, at kunne forsvare submission-truslen fra Cowboy. Stående er det utrolig tæt i vores optik, måske med sparke-fordelen til Cowboy og bokse-fordelen til Iaquinta. Det frække bud er:

Al Iaquinta via knockout, teknisk knockout, diskvalificering eller point til odds 2.10 hos bet365

Er du stadig i tvivl om hvornår stævnet starter i aften? Så læs øverst. God fornøjelse, venner!