Spiltips til UFC on ESPN+1

 

Natten til søndag, dansk tid, gør UFC deres første optræden på den største sportsplatform i USA, ESPN. Eventet, der finder sted i Brooklyn, har en masse gode kampe på programmet, med historisk titelkamp til at afslutte aftenen.

Den tidligere OL-mester i brydning, Henry Cejudo, forsvarer hans flyweight-bælte og, i manges øjne, divisionens fremtid. “The Messenger” skal møde en af de mest succesfulde bantamweights igennem tiderne, T.J Dillashaw, som for første gang i historien dropper en vægtklasse ned, for at udfordre den forsvarende mester.

En levende legende, den mest vindende kæmper i UFC, Donald “Cowboy” Cerrone træder også i octagonen natten til søndag. Han møder en ung og sulten udfordrer i Alexander “The Great” Hernandez, der i hans korte, men imponerende, UFC-karriere allerede har kæmpet sig op på en 11. plads i rangeringerne. Hernandez er fysisk eksemplarisk, hurtig og har power i hænderne, men Cowboy har siden fødslen af hans søn haft en helt anden gnist i øjnene og fornyet motivation, for at gå hele vejen til titlen.

Vi har kigget på nogle af de kampe, som vi fandt mest interessante og hvor der være god værdi hos bookmakerne.

Første tip:

 

 

På de tidlige prelims finder vi et godt matchup imellem to spændende og forholdsvis nye welterweights. Belal “Remember The Name” Muhammad (14-2) tager imod Geoff “Handz of Steel” Neal (10-2). Begge kæmpere har vundet deres sidste fire kampe, hvor alle fire har været i UFC for Muhammad og kun to af Neals sejre er kommet under organisationen.

30-årige Belal Muhammad har kun været under UFC-fanen siden 2016, men har været yderst aktiv og har allerede syv kampe på CV’et med en 5-2 rekord. Muhammad tabte til Alan Jouban i hans debut og har derudover kun tabt til Vicente Luque. Siden har Roufus Sport-kæmperen vundet over navne som Tim Means, Randy Brown og Jordan Mein.

28-årige Geoff Neal så uhyggelig god ud i hans sidste kamp, hvor han slukkede Frank Camacho med et flot head kick. Før det slog “Handz of Steel” Brian Camozzi via submission i hans UFC-debut, som kom efter en god præstation i Dana Whites Tuesday Night Contender Series.

Belal Muhammad er ikke nogen dødbringende bryder, men forstår at mixe tingene godt sammen og er altid meget aktiv. I Muhammads tre ud af fire seneste opgør har han statistisk set udbokset hans modstandere. I sidste kamp, imod Chance Rencountre, satte han personlig rekord ved en 70-16 margin i significant strikes.

Selvom Neal har power og hans seneste præstationer har været overbevisende, tror vi at Belal Muhammad har opskriften på at frustere og overrumple Neals gode striking. Vi kan godt lide Muhammad, som underdog her.

REMEMBER THE NAME!

Belal Muhammad-sejr til odds 2.50 hos bet365

Andet tip:

 

Aftenens mest tilskuervenlige kamp, hvis man er mand, finder vi på main card. “12 gauge” Paige VanZant (7-4) møder den meget omtalte Rachel Ostovich (4-4) i kvindernes flyweightdivsion.

Ostovich har været meget igennem de seneste måneder, hvor hun har været i rampelyset, efter hun blev overfaldet af hendes mand. Vold i hjemmet har derfor været på manges læber i MMA-miljøet og det blussede for alvor op, da det gik op for folket, at den nykomne heavyweight, Greg Hardy, der tidligere har været anklaget for vold imod en kvinde også er på kortet.

PVZ har været ude i et års tid, som resultat af en brækket arm, der forekom i hendes nederlag til Jessica Rose-Clark. 24-årige VanZant har tabt hendes seneste to kampe til netop Rose-Clark og før det Michelle Waterson. Faktisk har Paige VanZant tabt tre af hendes seneste fire kampe, men konkurrencen har også været en del højere end den Ostovich har mødt. Rose Namajunas og de to førnævnte er lige på hylden over Barb Honchak og Montana De La Rosa, som Rachel Ostovich tabte til sidst.

Den 27-årige Hawaii-flyweight, Rachel Ostovich, har igennem karrieren ikke været i stand til at strikke to sejre sammen i streg, siden 2014. Siden har det været vundet en, tabt en og det holder i det lange løb ikke i UFC.

Vi tror på “12 gauge” Paige VanZant i dette opgør. Fire ud af hendes syv sejre er kommet via finish. Hendes evne til at afslutte kampe, tror vi vil komme på display natten til søndag.

Paige VanZant via finish (KO/TKO, submission eller DQ) til odds 4.00 hos bet365

Tredje tip:

 

Skal vi have en fjerde champ-champ og den, kun syvende, kæmper til at holde titler i to forskellige divisioner?

Henry Cejudo (13-2) forsvarer flyweight-titlen, når T.J Dillashaw (17-3) dropper en vægtklasse ned, med mulighed for at skrive sig ind i historiebøgerne.

Et yderst interessant opgør imellem en af de bedste brydere overhovedet og den måske bedste bantamweight vi har set. T.J har været en del af UFC siden 2011, hvor han deltog i TUF og nåede til finalen, som han tabte til John Dodson. Siden har T.J ikke set sig tilbage og har vundet tolv ud af hans seneste fjorten kampe. Tager man split decision-nederlaget til Dominick Cruz ud af ligningen, har Dillashaw vundet hans seneste otte kampe i træk, hvoraf han har stoppet fem af modstanderne.

Cejudo er på sin vis stadig ung i sporten og har ikke mødt den samme kaliber af modstandere, som Dillashaw har. Wilson Reis og Sergio Pettis er, uden tvivl, topklasse og det samme med sejren over Mighty Mouse (som i vores øjne kunne have gået begge veje). Henry Cejudo er god. Rigtig god. Vi er dog stadig ikke overbeviste om, at han værktøjerne til at slå T.J Dillashaw.

Renan Barao (to gange), Cody Garbrandt (to gange), John Lineker og Raphael Assuncao. Det er bare nogle af de navne, som Dillashaw har slået. 50% af T.Js sejre er kommet via KO/TKO. Til sammenligning har Cejudo kun stoppet en modstander i hans UFC-tid.

T.J Dillashaw via finish (KO/TKO, submission eller DQ) til odds 2.70 hos bet365

Du kan se UFC on ESPN+ 1 lørdag aften/natten til søndag fra kl.00.30 på UFC Fight Pass og fra kl.04.00 på Viaplay. God fornøjelse!