Spiltips til UFC on FOX 30

Scotiabank Saddledome danner rammerne lørdag aften

Verdens største MMA-organisation, UFC, har utallige gange været i Canada, men det er kun anden gang at Calgary, i Alberta-provinsen, er vært for et sådan event. Sidst byen havde besøg af UFC, slog Renan Barao pioneren, Urijah Faber, ved UFC 149.

Denne lørdag huser Scotiabanks Saddledome en begivenhed, spækket med interessante kampe af højeste kvalitet. Det har givet os muligheden for at kigge på nogle, forhåbentlig, favorable odds, hvis man ikke er bleg for et væddemål eller to.

Første tip:

På UFC Fight Pass prelims finder et spændende opgør sted i lightweight-divisionen, hvor canadiske John “The Bull” Makdessi (15-6) tager imod den engelske veteran, Ross “The Real Deal” Pearson (20-14).

Udover at have slået pjalterne sammen med en af UFCs nummerpiger, har 33-årige Pearson også opnået en imponerende MMA-karriere. The Real Deal er i sandhed ‘the real deal’. Han vandt i 2009 The Ultimate Fighter og har siden også været en af de konkurrerende trænere i reality-programmet. Kampe i buret imod navne som, blandt andre, Aaron Riley, Edson Barboza, Cub Swanson, Gray Maynard, Diego Sanchez, Jorge Masvidal og Paul Felder taler sit tydelige sprog, om en topklasse-fighter.

 

Ross Pearson med en lige venstre i nederlaget til Dan Hooker

Ross Pearson vandt hans seneste kamp, over Mizuto Hirota, og fik dermed vendt en dårlig stime, hvor han havde lidt fire nederlag i træk.

Modstanderen, 33-årige Makdessi, har senere i hans UFC-karriere, som startede i 2010, haft problemer med at strikke to sejre sammen efter hinanden. I december slog Makdessi den tidligere ekstremt hypede, Abel Trujillo, via decision. Før det var han posterboy for et af de bedste knockouts i 2016, da han blev knockoutet af den flashy kæmper, Lando Vannata, som landede et fremragende spinning wheel kick på canadierens kæbe.

Vi kan rigtig godt lide Ross Pearson som underdog i denne kamp. Pearsons boksning er rigtig stærk. Makdessis spark er dog lidt skarpere end Pearsons, men til den pris som bookmakerne har sat, så tager vi Pearson hver dag.

Ross Pearson sejr til odds 2.50 hos bet365

Andet tip:

Næste kamp, som vi har et godt øje til, er også på Fight Pass prelims. Det er dog to lidt tungere gutter, end i første opgør.

Light heavyweighten fra Moldova, Ion “The Hulk” Cutelaba (13-3), er tilbage i UFC, efter at have været en tur i USADA-karantæne. Cutelaba er kendt for at være super aggressiv, hvilket måske havde noget med USADA-problemet at gøre, og er tidligere blevet straffet af modstandere netop grundet den fremadmarcherende stil. Misha Cirkunov submittede den 24-årige moldover og Jared Cannonier ud-boksede den til tider overivrige Cutelaba til en unanimous decision.

 

15 af russerens sejre er kommet via submission

Det bliver ikke nogen tur i parken, for Cutelaba i hans tilbagevenden. Dagestan-kæmperen, Gadzhimurad Antigulov (20-4) venter i octagonen lørdag aften. Det kommer ikke bag på nogen, at Antigulov har sine forcer på gulvet, da Dagestan er kendt for at producere nogle ekstremt slagkraftige kæmpere, netop i det departement.

Russerens sidste kamp var midt i 2017, hvor danske Joachim Christensen fik det knusende gulv-game at føle. Midt i første omgang havde Antigulov fået låst et rear-naked choke ind, som tvang Christensen til at tappe. Antigulov har vundet hans seneste fjorten kampe i træk, hvor de sidste seks er blevet afsluttet.

Godt nok er lørdagens kamp kun russerens tredje i UFC-regi, men med det resumé og momentum han kommer ind med, så kan vi rigtig godt lide prisen.

Gadzhimurad Antigulov sejr til odds 1.72 hos bet365

Tredje tip:

Den fjerde-sidste kamp på programmet. Lightweight-opgør, inden Joanna, Poirier, Aldo og de andre hovedattraktioner tager over.

Da Alexander “The Great” Hernandez (9-1) i marts gjorde sin UFC-debut, efter at have gjort det fremragende på de regionale scener, og slukkede lyset hos den meget respekterede Beneil Dariush, på kun 42 sekunder, var der røre i andedammen. Han så stor, hurtig og ekstremt målrettet. Det lynhurtige knockout sendte den 25-årige amerikaner direkte ind på #9 i lightweight-divisonen.

 

Den selvproklamerede canadiske gangster, Oliver Aubin-Mercier

The Great er umiddelbart dygtig alle steder og han har vundet seks af hans ni sejre via afslutninger og kun tre er gået tiden ud. Så det bliver interessant at se hvordan han klarer en helt ny udfordring i den kommende modstander, Olivier Aubin-Mercier.

Nykommeren møder lørdag endnu en UFC-veteran, der har været med siden 2014. Den canadiske gangster, Olivier “The Quebec Kid” Aubin-Mercier (11-2) er fysisk meget lig Hernandez, men hælder mere til et stærkt ground-game, selvom der også er kraft i hans hænder. Det så vi senest, da han knockoutede Evan Dunham på under et minut, ved UFC 223. Faktisk har OAM afsluttet fem af hans syv UFC-sejre. De to nederlag han har lidt i karrieren er også kommet i UFC og er begge decision-nederlag.

Vi tror på et eksplosivt og højst sandsynligt, kort opgør.

Under 2.5 omgang til odds 2.20 hos bet365

UFC on FOX 30 begynder kl.22.00, dansk tid, hvor du kan se de tidlige prelims på UFC Fight Pass-platformen og main card kl.02.00 på Viaplay Fighting. God fornøjelse!