UFC 222: Ortega slog Edgar og sikrede sig titelkamp! – Se resultaterne fra nattens event

Albuen, der startede det hele

Wow! Det er stadig en smule surrealistisk. Frankie Edgar var aldrig blevet knockoutet og Brian Ortega fik det, næsten, til at se nemt ud.

På en aften, hvor underholdningen var i top, dog med nogle få, besynderlige, dommerafgørelser på kortets tidlige kampe, blev “T-City”s KO, i første omgang, det største resultat.

26-årige Ortega, der var bookmaker-underdog, beholder dermed sin ubesejrede rekord og udbygger den til 14-0-1NC. Inden opgøret, var spørgsmålet om hvorvidt han kunne klare presset og niveauet, som veteranen Edgar kom med. Svaret var klokkeklart. I de første minutter af runden så det dog ud til, at Ortega lige skulle læse Frankies, anderledes, rytme og hurtighed. Den tidligere lightweight champ så bevægelig ud og kom hurtigt ind og ud af farezonen, med sine kombinationer.

 

Av!

Halvvejs inde i omgangen begynder Brian Ortega at føle sig løs og presser Edgar en smule baglæns. De clincher i et kort øjeblik og et sus går igennem arenaen, da “T-City” rev fat i Frankies nakke, men legenden slap hurtigt fri igen. “The Answer” tog igen kontrol over midten af octagonen og prøvede at bevæge sig ind for at afsende en kombination, og modtog en albue til kæben, der slog ham sanseløs. Brian Ortega så, lyhurtigt, at Frankie var rystet og rykkede ind med nogle opfølgende slag, inden han uppercuttede ham baglæns og kamplederen trådte ind, efter 4:44 i første omgang.

“T-City” har afsluttet alle sine modstandere i UFC og har nu kørt sig selv i stilling til en titelkamp imod featherweight kongen, Max Holloway.

 

Den bedste nogensinde!

And still…

I main event beviste featherweight champ, Cris Cyborg, endnu engang, hvorfor hun er den bedste kvindelige MMA-kæmper nogensinde.

Invicta bantanweight mesteren, Yana Kunitskaya, havde ikke meget at byde ind med her. Første slag Cyborg ramte hende med sendte Kunitskaya i gulvet, hvor hun desperat greb fat i Cyborgs ben. Hun havde en smule succes dernede og specielt i clinchen op ad hegnet, da de kom på benene igen. Derefter var der ikke meget modstand, for den mest voldelige kvinde i MMA.

En hvirvelvind af slag fik russeren til at krybe sammen på gulvet og efter 3:25 i første omgang, havde Cris Cyborg forsvaret sit bælte for anden gang.

 

I stærke smerter, gennemførte O’Malley kampen OG interviewet med Rogan

“Welcome to The Sugar Show everybody!”

Bantamweight kometen, “Sugar” Sean O’Malley dominerede Andre Soukhamthat stående i størstedelen af deres kamp. Især i første omgang kunne man se forskellen i hurtighed og færdigheder. O’Malley gjorde hvad der passede ham. En tornado af slag kom imod en, forsvarsløs, Soukhamthath, der i stor stil blev reddet af klokken, i første omgang.

I starten anden omgang så “The Asian Sensation” ud til at have fået rystet det værste af sig og kommer ud med stor aggression. De udvekslede lowkicks og kombinationer, inden Soukhamthath mod slutningen af omgangen fik Sean O’Malley ned og bliver fanget i et par submission forsøg, som han dog overlever.

I tredje omgang, efter lidt frem og tilbagen, rammer Sean O’Malley et højre high kick og skader sin fod. Med tre minutter tilbage på uret, kan han overhovedet ikke bruge sin fod og humper på et ben. Af en eller anden, uforklarlig, årsag vælger Andre Soukhamthath at tage O’Malley ned, for at ground and pounde ham. På utrolig vis, kommer “Sugar” op igen og man kan der, virkelig, se hvor skadet foden er. Soukhamthath tager ham, på mærkværdig vis, ned igen og taber på unanimous decision til 23-årige “Sugar” O’Malley, der nu er 10-0.

Det obligatoriske post fight interview, tvang Joe Rogan ned på knæ, da O’Malley lå på ryggen og fik iset sin, formentligt, brækkede, fod. Det holdt dog ikke O’Malley tilbage fra at underholde og bevise hvorfor UFC hyper ham så meget. “Welcome to The Sugar Show everybody!”, skreg han fra kanvassen.

 

Vieira dominede Zingano på gulvet

Legenden og det ubesejrede talent med øjnene på titler

Tidligere heavyweight champ, Andrei Arlovski vandt på unanimous decision over Stefan Struve i en kamp, hvor 39-årige Arlovski så overraskende god ud. Han har skiftet camp til American Top Team, hvor Mike Brown har hjulpet ham. Man kunne tydeligt se de nye værktøjer, der var blevet tilføjet, med blandt andet low kicks på læggen og takedowns. Faktisk havde Arlovski fem ud af ni succesfulde nedtagninger, hvilket alene er mere end hvad han akkumuleret i hele hans UFC karriere.

I den første kamp på pay-per-view kortet vandt, ubesejrede bantamweight, Ketlen Vieira over veteranen, Cat Zingano via split decision. Man kunne bestemt ikke se, at Zingano ikke havde været i octagonen siden 2016 og hun bød brasilianeren op til dans, med gode spark og aggressive kombinationer. “Fenomeno” fortsatte dog fremad hele kampen og de gange, det kom til gulvet, var Vieira kontrollerende og truende med submission forsøg.